Begues incomunicat

Begues és un poble petit, però no equival a poble avorrit. Al contrari: Begues és un poble on hi ha mocions de censura, on els polítics s’esbatussen durant la composició d’un nou govern, etc.

Begues és un poble on, fa uns anys enrere, gaudia d’una innovació que va remoure el poble de dalt a baix: la inauguració d’una ràdio per internet. Els moments de màxima audiència de Ràdio Begues van coincidir amb les eleccions municipals de 2011, on es va fer un programa especial, amb entrevistes a candidats i ex-alcaldes, entre d’altres.

Però arrel del nou govern, tot va canviar. El model de la ràdio, plural i completament funcional, va perdre’s. Des del mitjà es tractava de donar veu als habitants d’aquest poble, petit, però amb voluntat. Ràdio Begues s’interessava pels veïns, pels actes. El Persones, el Pilota Llarga, o el curt però intens La veu del poble van desaparèixer.

A dia d’avui, Ràdio Begues, entés com a únic mitjà de comunicació del poble (del portal web m’estalvio les paraules) està totalment paralitzada. Tractant de recuperar el ple del passat dimecres 29 de maig, he observat que l’últim ple “penjat” al web és el del 19 de març que, per cert, va penjar-se, ni més ni menys, que el dia 8 d’abril.

Ràdio Begues 01
Captura de pantalla de la home de Ràdio Begues (radiobegues.cat)

He entrat al web per consultar, almenys, si les actes dels plens es trobaven disponibles.

Ràdio Begues 02
Captura de http://begues.cat/acordsplens.php

Aquest és el resultat: actes de, atenció, L’ANY PASSAT!

Per últim, des de la mateixa plana apareix un vincle que porta al centre multimèdia de l’Ajuntament. Aquest és el resultat:

Ràdio Begues 03

L’últim ple data del mes de febrer.

Beguetans, som un poble incomunicat, som uns veïns que no tenen manera de saber què es diu en els plens dels polítics que actualment ens governen. La única manera que tenim de saber-ho és acudint a aquestes sessions, gran part d’elles entre setmana, i a hores intempestives.

La meva preocupació, en aquest moment, es dispara a nivells desconeguts. Quan més hem de trigar a reaccionar? Les meves sinceres felicitacions a la regidoria d'(in)comunicació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s